Viestiasema CL-600 MLU

Viestiasema CL-600 modifikaatio

Laitesuoja siihen asennettuine järjestelmineen toimii osana Maapuolustuksen runko- tai liityntäverkkoa. Se liittyy verkon muihin asemiin sekä muihin järjestelmiin tietoliikennelaitteiden välityksellä.

Kaikki laitesuojan tietoliikenne- ja viestilaitteet on uusittu modernisoinnissa. Tämä käsittää maston, antennit, reitittimet, radiot, puhelimet, kaapeloinnit, liitännät ja päätelaitteet. Lisäksi kaikki viestitoiminnassa tarvittava oheismateriaali tarkastettu ja tarvittaessa uusittu.

Laitesuoja on pintakäsitelty uudestaan. Maalaus on kauttaaltaan korjattu ja katon karhennusta on paranneltu. Modernisointi käsitti laitesuojan alustan uusimisen. Uusi alusta sisältää integroidut tikkaat, joiden avulla laitesuojan käyttö ajoneuvon päällä on mahdollista. Lisäksi koko naamiointijärjestelmä on uudistettu.

Modernisoinnissa on asennettu laitesuojaan akuston alijännitteenvalvontajärjestelmä sekä uudistettu hiilidioksidipitoisuuden hälytysjärjestelmä. Luukkujen valaistus ja kaksoisvalojärjestelmä on uusittu. Varustetilan kaksoisvalojärjestelmä on kokonaan uusi.

Modernisoinnin yhteydessä on tehty myös muiden rakenteiden ja järjestelmien (mm. sähkövoimakone, ilmanvaihto, lämmitys, ilmankuivaus) kattavat toiminnalliset tarkastukset ja tarvittaessa kunnostustöitä.