BMP-2 modifikaatio

BMP-2 Modifikaatio

Rynnäkköpanssarivaunujen modernisoinnilla parannetaan sekä vaunujen suorituskykyä että käytettävyyttä.

Modernisoinnin yhteydessä vaunuun asennetaan lämpökameratähtäin, jota käyttävät sekä ampuja että johtaja. Vaunun infrapunapohjaiset pimeätoimintalaitteet uudistetaan valonvahvistimiksi. Myös vaunun häiveominaisuudet paranevat uuden naamiointijärjestelmän avulla.

Vaunun johtamislaitteista uusitaan vaunun sisäinen puhelulaitejärjestelmä ja radiot. Samalla vaunuun luodaan liitännät nykyaikaisille johtamisjärjestelmille. Vaunuun asennetaan ajajalle valonvahvistin ja lämpökamerat sekä eteen että taakse. 

Vaunun suoja paranee visuaalista ja lämpöherätettä vähentävän liikkuvan kohteen naamiointijärjestelmän avulla. Maastouttamisjärjestelmän myötä vaunun havaittavuus ilmasta ja maasta vähenee merkittävästi, myös lämpötähystimiä vastaan. Käytettävyys eri vuodenaikoina puolestaan kehittyy muun muassa vaunuun asennetun sisätilan lämmittimen ansiosta.

Vaunun ulkoiset mitat muuttuvat hieman, koska vaunun leveys kasvaa alkuperäisestä kymmenen senttimetriä.

Rynnäkköpanssarivaunut ovat ensisijaisesti tarkoitettu jalkaväen iskuportaan kuljettamiseen sekä taisteluun mekanisoitua vihollista vastaan. Vaunut ovat tyypillisesti varustettu vähintään 20 millimetrisellä automaattisella konetykillä ja niissä voi olla myös panssarintorjuntaohjuksia. Taistelussa rynnäkköpanssarivaunut toimivat paremman suojan ja tulivoiman omaavien taistelupanssarivaunujen kanssa.