Kirjastoautot

Kirjastoautot

Olemme toimittaneet toistasataa perinteistä linja-auton alustalle rakennettua kirjastoautoa Suomeen ja muihin Pohjoismaihin vuodesta 1983 lähtien.

Toisen polven kirjastoautot on toteutettu vakiomalliseen linja-auton koriin. 

Uusi kolmannen polven kirjastoautokonsepti perustuu vakiomallisen kuorma-auton sekä nykyaikaisen elementtikorin yhdistelmään. Auton vakio-ohjaamo takaa ergonomisen ja viihtyisän työympäristön. Elementtikori puolestaan varmistaa energiataloudellisen ja monipuolisen hyötytilaratkaisun. Alusta ja kori voidaan vaihtaa toisistaan riippumatta, taloudellinen vaihtoväli huomioiden.

Kirjastotila, jossa on tasainen lattia ja suorat seinät mahdollistavat monenlaiset sisustusratkaisut erilaisiin käyttötarpeisiin. Helmalaatikot tarjoavat monipuolisia säilytys-, ja kuljetusratkaisuja, sekä tiloja apulaitteille. Kirjasto-osan ja alustan toiminnot ovat itsenäisiä sähköjärjestelmän, energiantuoton, lämmityksen ja ilmastoinnin osalta. 

Auton ohjaamon ja kirjasto-osan välillä on käyntiovella varustettu kulkuyhteys. Ohjaamon takaosassa löytyy tilat jääkaapille, mikrolle ja kahvinkeittimelle. Ohjaamoon voidaan lisäksi asentaa istuin kolmannelle matkustajalle.

Ajoneuvo voidaan varustella erilaisiin käyttötarkoituksiin, joten käytännössä kyse on monitoimipalveluautosta. Ensimmäiset uudet mallit toimitettiin vuonna 2012.