Uutiset

23.03.2023

Ruotsi tilaa Conlogilta taktisia viestiasemalaitesuojia

Ruotsin puolustusmateriaalihallinto (FMV – Försvarets materielverk) tilaa Conlog Oy:ltä taktisia mastollisia viestiasemalaitesuojia. Sopimuksen arvo optioineen on n. 20 M€, toimitukset alkavat vuonna 2024 ja jatkuvat vuoden 2025 loppuun saakka

Ruotsin puolustusmateriaalihallinto (FMV – Försvarets materielverk) tilaa Conlog Oy:ltä taktisia mastollisia viestiasemalaitesuojia. Sopimuksen arvo optioineen on n. 20 M€, toimitukset alkavat vuonna 2024 ja jatkuvat vuoden 2025 loppuun saakka

Juha Moisio, Conlog Oy:n toimitusjohtaja: “Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä siitä, että Ruotsin puolustushallinnon materiaalilaitos valitsi meidät näiden viestiasemalaitesuojien toimittajaksi. Tämä tilaus osoittaa Conlog Oy:n ja emoyhtiömme SES37:n kyvyn tarjota laadukkaita ratkaisuja asiakkaillemme ja näyttää konkreettisesti sitoutuneisuutemme suomalais-ruotsalaisen puolustusyhteistyön tukemiseen. Tämän tilauksen tuotanto painottuu Ouluun ja Pirkkalaan.”

Tilauksen työllistävä vaikutus on noin 30 henkilötyövuotta.

Conlog on suomalainen puolustusjärjestelmien laaja-alainen järjestelmätoimittaja, joka suunnittelee, valmistaa ja toimittaa puolustusvoimille, Natolle ja sen liittolaisille nykyaikaisia, eri olosuhteissa toimivia turvallisuusratkaisuja, järjestelmäalustoja ja laitesuojia sekä kattavia elinkaari- ja ylläpitopalveluja.  Conlogin laitesuojia on käytössä Suomen lisäksi pohjoismaissa ja mm. suomalaisten rauhanturvaajien eri operaatioissa sekä myös Etelänapamantereella. 

Conlogin pääkonttori sijaitsee Oulussa, yhdessä Suomen merkittävimmistä teknologiakeskuksista. Conlog Oy on ollut vuodesta 2018 lähtien osa ruotsalaista System Engineering Solutions 37 AB:tä (SES37).  Conlogin muita toimipaikkoja ovat Tampere, Pirkkala ja Rautalampi.  Conlog työllistää toimipisteissään tällä hetkellä yli 80 henkilöä.

Conlog sai puolustusvoimilta vuoden 2022 lopulla kaksi merkittävää tilausta, joiden yhteisarvo on optioineen n. 50M€.  Nämä toimitukset ajoittuvat vuosille 2023 – 25.

 

Conlogin liikuteltavat viestiasemat tarjoavat käyttäjilleen heidän vaatimansa suojan eri olosuhteisiin, kuten ballistien tai suojauksen elektromagneettista pulssia vastaan. Conlogin toimittamat ratkaisut mahdollistavat viestijärjestelmien toiminnan ja tehokkaat operaatiot vaativissa olosuhteissa. Conlogin laitesuojat voidaan varustaa omaan tuotantoon kuuluvalla hydraulisella mastojärjestelmällä, joka nostaa antennit muutamassa minuutissa yli 24 m korkeuteen.